HP Windows Telefoons

Verwachte Smartphones

HTC Windows Phone 8X

Kort nadat Nokia zijn nieuwe top Windows Phone 8 smartphone de Nokia Lumia 920 toonde, presenteert HTC de HTC Windows Phone 8X. Hoewel Nokia en Microsoft een speciale samenwerking hebben, is Microsoft zo content met deze nieuwe Windows telefoon van HTC dat het de naam Windows Phone 8X mag dragen. De HTC Windows Windows Phone 8X komt samen uit met de goedkopere Windows Phone 8S.

 

Los toestel: HTC Windows Phone 8X zonder abonnement

Bij deze webwinkels kun je een losse goedkope HTC Windows Phone 8X simlock vrij kopen:

belsimpel-logo gsmwijzer  typhone 

  HTC-Windows-Phone-8S-front

 

 

Review

HTC Windows 8X Review

HTC Windows 8X Hardware
Wat opvalt aan deze mooi vormgegeven HTC Windows Phone 8X is ten eerste de bonte kleuren waarin deze Windows 8 smartphone verschijnt: fel geel, rood, zwart en blauw. Dit zagen we ook al bij de Lumia 920 en de producenten lijken hiervoor te kiezen, omdat dit past bij de tile structuur van Windows (Phone) 8. De Windows Phone 8X heeft een 4,3 inch Super LCD2 touchscreen met een HD resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit is een mooi scherp beeld waarbij je de pixels niet kunt onderscheiden.
In de HTC Windows 8X zit dezelfde processor als in de Nokia Lumia 920: een 1,5 Ghz dualcore processor van Qualcomm. Ook beschikken beide Windows telefoons over 1 GB RAM geheugen. Qua rekenkracht zijn ze dus gelijkwaardig. Wel heeft HTC minder opslaggeheugen in de Windows Phone 8X gestopt: 16 GB versus 32 GB. Daarentegen is dit geheugen wel uitbreidbaar met een MicroSD kaartje.
Op de HTC Windows Phone 8X zitten twee camera's: een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2.1 frontcamera. Met beide camera's kun je Full HD 1080p video's opnemen. Het is de eerste smartphone die met de frontcamera Full HD kan opnemen. Deze HTC Windows telefoon kun je verder gebruiken als videospeler en MP3-speler.

HTC Windows Phone 8X Software
Deze HTC telefoon draait op Windows Phone 8.

HTC Windows Phone 8X Internet en Connectiviteit
Zoals je mag verwachten kun je met deze smartphone snel internetten via 3G of via WiFi netwerken. Verder kun je deze HTC Windows telefoon gebruiken voor (auto) navigatie. Ook beschikt de HTC Windows Phone 8 over Bluetooth en NFC.

We zijn zeker onder de indruk van de HTC Windows Phone 8X met zijn mooie vormgeving en scherpe beeld. Toch zijn we nog net iets meer onder de indruk van de Nokia Lumia 920 met de indrukwekkende camera en apps die Nokia speciaal voor Windows Phone 8 heeft gemaakt. Belangrijk is natuurlijk ook de prijs, en de prijs van de HTC Windows Phone 8X ligt bij lancering zo'n €100 lager dan de prijs van de Nokia Lumia 920.
Kijk daarom in ons overzicht voor goedkope HTC Windows Phone 8X abonnementen of als je een HTC Windows Phone 8X simlock vrij wilt bestellen. De HTC Windows Phone 8X komt uit in de kleuren Yellow, Red, Black en Blue.

Specificaties

Specificaties HTC Windows Phone 8X

Afmetingen (hxbxd in mm) 132,3 x 66,3 x 10,2
Gewicht (gram) 132
Gesprekstijd niet bekend
Batterij 1800 Lithium-ion accu
Processor

Qualcomm Snapdragon S4, 1.5 GHz dualcore CPU

Intern geheugen 1 GB RAM; 16 GB Opslag
Extern geheugen Uitbreidbaar met MicroSD kaart
Scherm 4,3 inch Super LCD 2 touchscreen
Schermresolutie 1280 x 720
Pixeldichtheid (PPI) 341
Camera resolutie (MPix) 8,0 achter, 2.1 frontcamera
Besturingssysteem Windows Phone 8
Media MP3 & videospeler & recorder
Mobiele verbinding 3G, GPRS, HSDA
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja
NFC ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de HTC Windows 8X, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de HTC Windows Phone 8X!